Quesadillas zijn met voornamelijk kaas gevulde tortilla’s en misschien wel mijn favoriete Mexicaanse gerecht. Wanneer ik koolhydraatarm eet moet ik ze helaas altijd laten staan, want veel te veel koolhydraten. No more! Deze koolhydraatarme quesadillas zijn bijna zo goed als the real deal en heb je zo voor elkaar.
What you need (per portie)
- 1 ei
- 2 eiwitten
- 110 gram roomkaas
- 2.5 gram psylliumvezels
- 15 gram kokosmeel
- 100 gram geraspte kaas
- 20 gram babyspinazie
- snufje zout
What you do
Koolhydraatarme Tortilla’s
- Klop met een mixer het ei en de eiwitten luchtig. Voeg de roomkaas toe en meng tot een klontvrij beslag.
- Meng in een kommetje de kokosmeel, psylliumvezels en het zout goed door elkaar. Voeg dit vervolgens al roerend toe aan het beslag en laat even rusten. Het beslag is klaar als het de dikte van pannenkoekbeslag heeft.
- Smelt wat boter of kokosolie in een koekenpan op halfhoog vuur en giet een beetje beslag in de pan. Verdeel het beslag als een pannenkoek in de pan en draai om wanneer de bovenkant droog is. Bak de andere kant ongeveer een minuut.
Quesadillas
- Smelt in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur wat boter of kokosolie.
- Leg een tortilla in de pan en beleg deze met een laagje geraspte kaas, wat babyspinazie en nog een laagje geraspte kaas. Leg vervolgens een tweede tortilla erboven op.
- De koolhydraatarme quesadillas zijn klaar wanneer de kaas gesmolten is.
Enjoy!
Meer koolhydraatarm
Omeletwrap Met Zalm En Spinazie
Vegetarische Tagliatelle Van Courgette
Zoete Fatbombs Met Kokos
Keto Pancakes Van Kokosmeel