Deze omeletwrap met zalm en spinazie heb je in een handomdraai voor elkaar, is laag in koolhydraten, vol goede vetten en is óók heerlijk om koud te eten. Lekker als hartig ontbijt en een perfect alternatief voor brood tijdens je lunch op werk. Het is een favoriet van mij als ik eens zin heb in iets anders dan brood, crackers of kwark. Een omeletwrap kun je met van alles vullen maar zalm blijft toch wel één van mijn favoriete vulleningen. Bovendien zit zalm vol met omega-3 vetten die onder andere beschermen tegen hart- en vaatzieken. Let’s get started!
What you need
- 2 eieren
- Scheutje (amandel)melk
- 50 gram gerookte zalm
- Roomkaas
- Pluk verse bieslook
- Zout, peper, (kokos)olie
What you do
- Klop de eieren los in een schaaltje samen met het scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een scheutje olie. Verdeel het eimengsel gelijkmatig in de koekenpan en bak deze in 5 tot 6 minuten. Draai de omelet tussentijds om tot beide zijden goudbruin zijn.
- Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de omeletwrap uit de pan en beleg deze met de verse spinazie, zalm, roomkaas en bieslook. Rol de wrap voorzichtig op en snijdt hem doormidden.
Kind kan de was doen! Enjoy!
Handig om te weten
De wrap is twee dagen houdbaar in de koelkast.
Neem je de wrap mee? Houdt er dan rekening mee dat je deze niet langer dan 2 uur buiten de koelkast kunt bewaren. Ook is het handig om hem dan vast te zetten met prikkertjes of een koortje zodat hij niet verandert in een soort mislukte pokebowl 😉
Dat ziet er echt te gek uit!