Op zoek naar een perfect ontbijt? Heb ik voor je! Dit kleine bananenbroodje is ideaal om de dag mee te beginnen. Hij is ook superlekker als tussendoortje! Naast heel erg lekker ook een verantwoorde keuze, hij bevat namelijk gezonde vetten en gecompliceerde koolhydraten. Je zit er lekker lang vol van dus!
Natuurlijk kun je in plaats van een klein broodje ook een grotere variant maken. Hiervoor verdubbel je de ingrediënten gewoon bij een springvorm van ⌀24 cm of voeg je de helft aan ingrediënten toe bij een springvorm van ⌀ 18 cm.
Het bananenbroodje kan prima worden ingevroren
What you need
- 2 kleine bananen
- 1 ei
- 40 gram havermout
- 20 gram eiwitpoeder (optioneel)
- 1 el bakpoeder
- 1 el olijfolie
- 12 ⌀ springvorm (te koop bij oa. Albert Heijn & bol.com
What you do
Bedek de springvorm met bakpapier. Maal met een keukenmachine of vijzel de havermout fijn en prak 1.5 banaan zo fijn mogelijk. Snij de andere helft in plakjes. Meng de geprakte banaan met het ei en voeg al roerend de havermout, bakpoeder, eiwitpoeder en olijfolie toe. Roer goed door elkaar tot een mooi geheel. Schenk het mengsel in de springvorm en beleg met de plakjes banaan. Bak het broodje op 150 graden in de Airfryer in 15 minuten gaar.